Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Konrád Györgynek!
  2006-11-11 02:29:39, szombat
 
   
  Nyílt levél Konrád Györgynek!

Az október 23-i eseményeket követően a következőket olvasom az Interneten:

"Konrád szerint már nincs értelme a kommunisták elszámoltatását követelni,
mert legtöbbjük már a sírban fekszik, s a mai MSZP-ben már csak olyan
személyek tevékenykednek, akik csak harmadrangú funkcionáriusok voltak. Most
ezeket az egykori funkcionáriusokat kellene elítélni, akik semmit sem
csináltak? - kérdezte az író."

Micsoda alattomos sumákolás ez Konrád úr?
Szeretném emlékeztetni kedves rokonára, akinek kéziratát rejtegetni tetszett, majd
aztán mégis átadott belőle egy "másolati" példányt a rendőrségnek az 1980-as években. Pontosan mikor is? Nem lenne fontos, ha Ön nem tenne ilyen felelőtlen kijelentéseket!
Tessék már "kijelenteni" azt is, hogy miért nem itthoni egyetemen oktat Szelényi Iván?
Miért az USA-ban tanítja azokat a szociológiai megállapításait, amelyekért itthon börtön járt? Azért, mert még most sem mondhatná el az egyetemi katedrán az igazságot, ami nem egyéb, minthogy az "egykori funkcionáriusok", "..a kelet-európai értelmiség nyilvánvalóan nem osztály. Nemcsak hatalmának osztályjellegét nem ismeri fel, de az osztálynélküliség és a megegyezés ideológiáját pártolja, s - ami még nagyobb paradoxon - azt állítja, hogy a hatalom, amelyet az értelmiségiek gyakorolnak, voltaképpen a proletariátus hatalma. 1982."

A lényeg: "a hatalom, amelyet az értelmiségiek gyakorolnak, voltaképpen a proletariátus hatalma." mondatrészen van. Mert valójában, kiszolgálói voltak annak a politikai apparátusnak, amelyik megszállta az egész magyar társadalmat!

A függetlenített kisz, párt és szakszervezeti tikárok ott voltak minden egyes vállalat és intézmény élén. Pártirányítás volt minden szinten. Iskolázottságukat tekintve, sok diplomahalmozó is volt és VAN közöttük. Ezért értelmiséginek gondolják magukat. Pedig, nem a diploma teszi az értelmiségit!

De, kik is azok a "proletárok", akikről szól ez a -Szelényi-gondolat?

Remélem, hogy senki nem azonosítja a ma proletárját azzal, akinek nevében úgymond megvalósították 1945 után a bolsevik tipusú proletárdiktatúrát?!!
Mert a proletár a szocializmusban nem volt más, mint "modern" rabszolga.

Modern rabszolga volt, akit társadalmi tulajdonként kezeltek azok a bizonyos "funkcionáriusok", akiket Konrád György olymértékben felment minden felelősség alól, hogy azt nem lehet szó nélkül hagyni! Éppen ezért, szeretném felvilágosítani afelől az író urat, hogy olymértékben volt a szocialista proletár a "funkcionáriusoknak" - életét és utódait tekintve is - kiszolgáltatott, hogy teljesen hiába volt "minden joggal fölruházott", mert azzal élni nem tudó, kizsákmányolt dolgozó volt valójában.

Kikből is lett a 60-as évekre "modern rabszolga" Magyarországon?

A legnagyobb tévedésünk az volt, hogy nem ismertünk fel egy nagyon fontos társadalmi igazságot! Mégpedig, azt: hogy az 1980-as, 90-es évek munkássága, vagy ahogy fentebb említettem: melósai, nem azonosak azokkal a proletárokkal, akik 1945 után megvalósították a proletárdiktatúrát, hanem sokkal inkább azonosak azokkal, akiken megvalósult az!

Azonosak: - az otthonaikból elűzött kitelepítettekkel és utódaikkal;
- az államhatalom által, a "nép nevében" ellenérték nélkül kisajátított üzleteikből-
műhelyeikből a gyárakba tereltekkel és utódaikkal;
- a saját földjeiken gazdálkodó parasztok erőszakos TSZ-esítésének
áldozataival és utódaikkal;
- a fogolytáborokban felejtett, II. világháborús honvédő katonákkal és utódaikkal;
- a málenkíj robotot túlélőkkel és utódaikkal;
- a recskihez hasonló büntető- átnevelő táborokat túlélőkkel és utódaikkal;
- az 1956-os forradalomban és szabadságharcban elesettek, bebörtönzöttek, kivégzettek és üldözöttek utódaival!
És hiába ezen sorsüldözöttség, mert a családon belül megőrzött hagyományokhoz való ragaszkodás, a velük született intelligencia (tanulékonyság) révén belőlük kerülnek és kerültek ki a polgári demokráciát akaró ÉRTELMISÉGIEK.

Igen, a polgári demokráciát akarók oldalán - akiket jobbosoknak gondolnak, helytelenül - található értelmiségieket nem feltétlenül tesz a diploma, vagy a fölsőfokú képzettség értelmiségivé. Sokkal inkább az a FELELŐSSÉG AHOGYAN ÉLIK AZ ÉLETÜKET. FELELŐSSÉG ÖNMAGUKKAL ÉS KÖRNYEZETÜKKEL, MUNKÁJUKKAL, AZ EGÉSZ TÁRSADALOMMAL SZEMBEN, vagyis, MELLETT!!!
Ezen ÉRTELMISÉGIEK többnyire sorsüldözöttek voltak a szocializmus nevezetű rendszerben. Ezért NEM volt módjuk a tőkefelhalmozásra és bizony ők nem tudtak meggazdagodni. Őket meglehetősen szolid anyagi körülmények között ért a rendszerváltozás nevezetű változás.

Amiért a szocializmusban aktív politikai tőkéből gazdasági- anyagi tőkét kovácsoló "értelmiségieknek" az az érdekük, hogy megmaradjon a nép szellemi és egzisztenciális kiszolgáltatottsága, ezért olyan nagyon fontos ezen "értelmiségieknek" az, hogy fenntartsák szimpatizánsaikban azt a hitet, hogy ők továbbra is az ő érdeküket képviselik... HÁT EZÉRT (IS) HALLGATNAK! Halgatnak és ELHALLGATNAK! ELHALLGATJÁK AZ IGAZSÁGOT!!! Pedig az sokkal alattomosabb fajtája a hazugságnak, mint a szemtől-szembeni hazugság! Mert ez ellen lehet védekezni, de az elhallgatásos hazugság ellen NEM! Nem lehet ellene védekezni és és éppen ezért nem lehet megfelelő életstratgéiát kialakítani.

Lásd a tavaszi parlamenti választásokat! Az igazság ELHALLGATÁSÁVAL taktikázva megszerezték a szavazópolgárok többségének bizalmát. Cserébe olyan megszorító (életlehetőségeket megszüntető) törvényeket hoznak, amit nem lehet szó nélkül hagyni!

Hát ezért (is) tüntetnek most a pesti utcákon...
(Bóna Mária Ilona)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: fogolytáborokban, szabadságharcban, értelmiségieknek, rendszerváltozás, felvilágosítani, funkcionáriusok, szocializmusban, megvalósították, megállapításait, kiszolgáltatott, elhallgatásával, egzisztenciális, sorsüldözöttség, szavazópolgárok, értelmiségieket, osztályjellegét, elszámoltatását, kijelentéseket, magyarországon, értelmiséginek, sorsüldözöttek, szakszervezeti, bebörtönzöttek, tevékenykednek, környezetükkel, életstratgéiát, diplomahalmozó, függetlenített, hagyományokhoz, értelmiségiek, nyilvánvalóan, proletariátus, elhallgatásos, értelmiségivé, választásokat, tanulékonyság, október 23-i, következőket olvasom, kommunisták elszámoltatását, sírban fekszik, egykori funkcionáriusokat, 1980-as években, szociológiai megállapításait, egyetemi katedrán, kelet-európai értelmiség, megegyezés ideológiáját, értelmiségiek gyakorolnak, proletariátus hatalma, politikai apparátusnak, egész magyar, függetlenített kisz, diploma teszi, Konrád Györgynek, Szelényi Iván, Konrád György, FELELŐSSÉG AHOGYAN ÉLIK AZ ÉLETÜKET, FELELŐSSÉG ÖNMAGUKKAL ÉS KÖRNYEZETÜKKEL, EGÉSZ TÁRSADALOMMAL SZEMBEN, Ezen ÉRTELMISÉGIEK, Ezért NEM, ELHALLGATJÁK AZ IGAZSÁGOT, Bóna Mária Ilona,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Ünnepelj csak  Paul David Tripp Április 24  Ma  Gondolatok az életről és szere...  Facebookon kaptam  próbáljuk ki az őszinteséget  Föld napja április 22  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Ha így haladunk...  Ébredj  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Facebookon kaptam  Nehezen engedem  Semmit ne higgy el  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A fenyő nem szép fa, (...)  Mindenünk, amink van, amit sze...  Egyszerűen  Szép estét kedves látogatóimna...  Paul David Tripp Április 26  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  A Mester kezének érintése  Két ember becsülete  Ázzal aki csak szép  Életművészet  Jó éjszakát  802 esztendeje, 1222. április ...  A végzet az  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 23  Alvó cica  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Semmit ne higgy el  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Két tekintet van  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  A föld szépségéért  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A fák lelke  Az Európai Unió is foglalkozik...  Minden szülő a lényével nevel.  Rögtön puha Mézes Krémes  Környezetvédelem  Vannak arcok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Április 22. a Föld napja,  Idézetek a barátságról  Mindenünk, amink van, amit sze...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Pillangó  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Volt egy...  Facebookon kaptam  Rögtön puha Mézes Krémes  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Emberként automatikusan értéke...  Ázzal aki csak szép  Alvó cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Facebookon kaptam  Szép estét  Alvó cica  Facebookon kaptam  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Jó éjt  Az udvariasság alapja: önismer...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam Krisztinától  Zilahy Lajos gondolata  Gárdonyi Géza - Április végén  Facebookon kaptam  Vannak arcok  Ünnepelj csak  Volt egy...  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Rögtön puha Mézes Krémes  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Emberként automatikusan értéke...  Facebookon kaptam  Kellemes esti időtöltést  Facebookon kaptam  A Mester kezének érintése 
Bejegyzés Címkék
október 23-i, következőket olvasom, kommunisták elszámoltatását, sírban fekszik, egykori funkcionáriusokat, 1980-as években, szociológiai megállapításait, egyetemi katedrán, kelet-európai értelmiség, megegyezés ideológiáját, értelmiségiek gyakorolnak, proletariátus hatalma, politikai apparátusnak, egész magyar, függetlenített kisz, diploma teszi, bolsevik tipusú, szocialista proletár, 60-as évekre, legnagyobb tévedésünk, nagyon fontos, otthonaikból elűzött, államhatalom által, gyárakba tereltekkel, saját földjeiken, fogolytáborokban felejtett, málenkíj robotot, recskihez hasonló, 1956-os forradalomban, családon belül, velük született, polgári demokráciát, fölsőfokú képzettség, szocializmus nevezetű, rendszerváltozás nevezetű, szocializmusban aktív, sokkal alattomosabb, szemtől-szembeni hazugság, elhallgatásos hazugság, tavaszi parlamenti, igazság ELHALLGATÁSÁVAL, szavazópolgárok többségének, pesti utcákon, fogolytáborokban, szabadságharcban, értelmiségieknek, rendszerváltozás, felvilágosítani, funkcionáriusok, szocializmusban, megvalósították, megállapításait, kiszolgáltatott, elhallgatásával, egzisztenciális, sorsüldözöttség, szavazópolgárok, értelmiségieket, osztályjellegét, elszámoltatását, kijelentéseket, magyarországon, értelmiséginek, sorsüldözöttek, szakszervezeti, bebörtönzöttek, tevékenykednek, környezetükkel, életstratgéiát, diplomahalmozó, függetlenített, hagyományokhoz, értelmiségiek, nyilvánvalóan, proletariátus, elhallgatásos, értelmiségivé, választásokat, tanulékonyság, társadalommal, kizsákmányolt, meggazdagodni, proletárokkal, pártirányítás, intelligencia, forradalomban, rendőrségnek, tulajdonként, olymértékben, államhatalom, otthonaikból, ideológiáját, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1349
  • e Hét: 6857
  • e Hónap: 15461
  • e Év: 51402
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.